Voordat ik aan BDB begon, had ik niet eerder van een Check in gehoord. Geen enkele collega gebruikt deze werkvorm. Ik vind het een leuke manier om kennis te maken met de groep. En de groep kennis te laten maken met hun leeromgeving voor de dag.
In de briefings ruimte staat een white board. Op dit white board wil ik na een korte voorstellingsronde beginnen met een stille wand discussie. Deze werkvorm kwam ik tegen tijdens het 4e atelier. Na een korte uitleg aan de studenten, wat een stille wand discussie nu eigenlijk is, gaan we van start. Zelf schrijf ik het eerste woord op “MACHINE KAMER SIMULATIE”. En laat de studenten nu een voor een woorden opschrijven om zo een mindmap te krijgen. Na 5 minuten, ga ik bespreken met de studenten wat er opgeschreven is en wat de achterliggende gedachtes zijn bij de woorden.
Na deze korte maar krachtige Check In, gaan de studenten aan de slag. Voor deze briefing wil ik bij de mindmap blijven. Ik ga van alle systemen geplastificeerde kaartjes maken. En ga de studenten zelf een mindmap laten maken, Ik ga ervanuit dat dit discussies oplevert binnen de groep en dat studenten hun redeneringen aan elkaar moeten gaan uitleggen.
Zodra de studenten de door hun gemaakte mindmap hebben liggen, gaan ze een checklijst maken. Tot nu toe worden studenten vrij gelaten tijdens het maken van deze checklijst. Ik ga deze checklijst laten maken aan de hand van een format. Zodat ze nauwkeuriger met deze opdracht omgaan.
Voordat de studenten naar de simulatie ruimte gaan worden de rollen verdeeld. Deze verdeling laat ik over aan de studenten, met als opmerking dat de controle kamer altijd bemand moet zijn.